Kisah 5 Artis Lelaki Tak Mengaku Video Tersebar Panas di Twitter.

Rasanya kisah video artis lelaki buat benda tak senonoh dah banyak kali dikeluarkan dalam media massa. Mungkin korang dah banyak kali tengok or tak ambik kisah pasal isu ini.

Rasanya tak ada sebab or punca orang nak gunakan teknologi terkini nak buat artis malaysia ini diperangkap tanpa ada seurut benang. Siapa mereka ini? Dah lah tak popular pastu nak salahkan orang guna teknologi ubah muka kononnya video tu bukan dia.

Jom kita tengok 5 artis yang pernah kantoi video tak senonoh dekat media social.

1. Fauzi Nawawi

Pelakon lelaki senior ini memang berbakat kalau berlakon dalam drama ataupun filem. Namanya agak sunyi kebelakangan ini tapi meletop setelah video tak senonohnya keluar dekat twitter.

Kalau lihat dengan mata kasar, sah jelas itu Fauzi Nawawi. Tapi pelakon itu mengatakan itu bukanlah dia.

Mungkin boleh jadikan Syafiq Kyle yang ambil pilihan untuk diamkan diri. Tetapi pelakon fauzi ini lain. Dia pilih untuk cari dalang yang sebarkan vidoe mirip dengannya.

Kata Fauzi

“Saya beri peluang, sekiranya berani tampil minta maaf, saya akan ampunkan. Jika berdiam diri, saya akan pastikannya menerima balasan dari segi undang-undang,”

So awaslah kepada korang yang sebarkan video Fauzi Nawawi yang panas itu.

2. Nafiz Muaz

Pelakon yang entah bila nak popular ini menjadi salah satu mangsa dalam penyebar video tak senonoh dekat twitter.

Malah ada yang menjual video Nafis Muaz dengan harga yang agak tinggi.

tapi apa punca artis yang sendu ini buat video tak senonoh untuk dipertontonkan? Ada pendapat yang mengatakan dengan cara ini nama seseorang artis ini naik dan namanya akan menjadi rebutan untuk disensasi dalam surat khabar, majalah dan sebagainya.

Tapi sayang Nafiz Muaz masih tak popular.

3. Aiman Tino

Aiman Tino. Hahaha. Bukan sekali si aiman ini buat hal. Bukan sekali video dia tersebar dengan jayanya di media sosial.

2 kali si Aiman Tino terpaksa hadap soalan-soalan wartawan mengenai video panas itu. Ada yang jadi penyiasat lagi dengan menyelidik video aiman tino itu.

dan hasilnya kebanyakkan apa yang ada dalam video itu adalah sama dengan barang-barang milik aiman tino.

Tapi macam biasalah. Artid melayu. Tetap nak menafikan. Antara ayat penyelamat biasanya kita dengar adalah itu adalah dugaan hidup.

Kata Aiman Tino

“Bagi saya ini dugaan dalam hidup dan perkara sudah berlaku. Lagipun, ini cerita lama dan orang sudah lali. Bukan saya seorang yang kena, ada ramai lagi artis kena perkara sama. Boleh jadi ini adalah ‘scam’ yang mana ada kumpulan tertentu sengaja nak mengenakan artis.

4. Kamal Adli

Tahun lepas, mungkin sebab kita terlalu sibuk nak sambut tahun baru tetapi Video Panas Kamal Adli dah laju terbang dalam media sosial.

Tidak banyak wartawan yang ambil port berita pasal Kamal Adli ini sebab di akhirnya artis akan jawap jawapan yang sama.

No Komen.

Menurut Kamal Adli

“Saya tidak boleh berikan komen lanjut mengenai perkara itu. Minta maaf, benda ni sudah dimaklumkan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), mereka menasihatkan saya untuk tidak memberikan apa-apa kenyataan.”

“Benda ni sebenarnya haram. Mungkinlah kau tak sedar sekarang, tapi di akhirat sebab kau dah buka aib orang, malukan orang. Saya sendiri pun tidak tahu.

5. Syafiq Kyle

Rasanya sengaja saya letak Syafiq Kyle yang kelima. Walaupun cerita ini dah lama. Tapi Syafiq Kyle patut dapat tabik hormat. Dia sedikit pun tak bagi komen pasal video tersebar itu.

Sedikit pun dia tak melatah. nak saman atau pun nak cari dalang yang sebarkan video seakan diri dia.

Dah kisah itu sunyi sepi. Tapi seiring dengan namanya naik dan terus popular.